Рекордна цена за бутилка уиски бе постигната на аукцион през

...
 Рекордна цена за бутилка уиски бе постигната на аукцион през
Коментари Харесай

Продадоха уникална бутилка уиски за 1.5 млн. долара

 Рекордна цена за бутилка уиски бе реализирана на аукцион през тази седмица.
Бутилка шотландско уиски бе продадена за сумата от 1.5 млн. $ на аукцион, проведен от Christie`s в Лондон.

Бутилката е цялостна с само по рода си уиски Macallan 60-Year-Old 1926, предава Forbes.

Конкретната бутилка, за разлика от останалите 40 бутилки от 1926 година с тази марка, изпъква с даже още по-голяма необичайност. Колекцията от 40 бутилки рядко уиски от 1926 година бързо се трансформира в една от най-колекционираните алкохолни находки.   



24 от бутилките имат неповторим дизайн, защото в годините, когато са пускани на пазара, известни актьори са помолени да основат автентичен външен тип на Macallan. Така тези бутилки се радват на огромен триумф напоследък на аукциони, като постоянно минават цената от 1 млн. $ за брой.Конкретната най-скъпа бутилка от целия пакет изпъква с това, че се води ръчно обрисувана от ирландския актьор Майкъл Дилън, който е прочут с историческите си украшения.

От Christie`s показват, че съответната бутилка е единствена по рода си и съставлява същински „ Свещен Граал ” за колекционерите на уиски.

Така рекордната сума, дадена за рядкото уиски, дава отговор на критиците, които предвидиха, че аукционите, на които се продава необичаен алкохол, ще изгубят пуполярността си.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР